Ügyintézés akár nyomtatás nélkül, egyszerűen, elektronikusan

Az elektronikus ügyintézéssel sok időt takaríthat meg!                     

         –  Kíváncsi vagyok! Hogyan működik?
               
Elektronikus ügyintézésre az alábbi ügycsoportok esetén van lehetősége oly módon, hogy a szükséges dokumentumot letölti, géppel kitölti, és amennyiben szükséges, az ügyfélkapuján keresztül hitelesíti. A hitelesítéssel beküldött dokumentumokat nem kell kinyomtatnia és kézzel aláírnia, ezt az aláírásra visszavezetett digitális hitelesítés (az un. AVDH) helyettesíti.
A legtöbb ügy esetén a dokumentumot lehetősége van kézjegyével ellátva is beküldeni. Ezekre a kézzel történő aláírás számára is elhelyeztünk egy blokkot, de ezt csak akkor kell kitöltenie, ha nem a digitális hitelesítést választja.

Az alábbi dokumentumok elektronikus ügyintézésre kizárólag digitális hitelesítéssel alkalmazhatóak:

Három egyszerű lépésben ismertetjük a folyamatot, hogy kényelmesen tudjon ügyet intézni, sorban állás és személyes jelenlét nélkül. Mindezt az otthon biztonságában.

 1. Dokumentum kiválasztása, dokumentum kitöltése
  Nyomtatványok kitöltése:
  A dokumentumok az ingyenes Adobe Reader segítségével megtekinthetők és néhány perc alatt elektronikusan kitölthetők. Ha a dokumentum elkészült, saját számítógépére tudja lementeni.
  TIPP: Figyeljen a gépelésből eredő karakterhibák elkerülésére!

 2. Az elmentett dokumentum hitelesítése ügyfélkapun keresztül
  Amennyiben rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, akkor az azonosításra visszavezetett dokumentum-hitelesítéssel biztonságosan tudja intézni hivatalos ügyeit. Személyes jelenlét nélkül is teljes körűen részt tud venni az elektronikus ügyintézésben.
  5 egyszerű lépésben tud hiteles aláírást létrehozni:

  1. lépés: Keresse fel az alábbi linket: https://niszavdh.gov.hu/index

  2. lépés: Válassza ki a kitöltött és lementett PDF dokumentumot, majd az ÁSZF elfogadása után küldje el a dokumentumot.


  3. lépés: A következő képernyőn válassza az Ügyfélkapus hitelesítés lehetőséget.


  4. lépés: Ezt követően az Ügyfélkapus bejelentkezési felületen tud belépni felhasználónevével és jelszavával.


  5. lépés: A dokumentum elkészült, mentse le számítógépére.


 3. Dokumentum elküldése
  A kitöltött és hitelesített dokumentumot kérjük, hogy minden esetben töltse le és e-mailben csatolva küldje el a társaságunknál az online ügyintézéshez korábban bejelentett e-mail címéről az info@mpb.hu címünkre.
  TIPP: Bizonyos folyamatok esetén a hitelesített PDF dokumentumon kívül további dokumentumok elküldését is kérhetjük. Ezt minden esetben feltüntetjük a kitölthető PDF dokumentumon!

Az alábbi kitölthető nyomtatványokat aláírhatja – a fent leírtak szerint – ügyfélkapuja segítségével elektronikusan, vagy lehetősége van a dokumentumokat kinyomtatni és kézzel aláírni, majd scannelve elküldeni hozzánk e-mailban (info@mpb.hu), esetleg a postai levélküldést (1535 Budapest, Pf. 952) is választhatja:

Nyomtatvány a nyugdíjbiztosítási járadékra jogosult évfordulós adategyeztetéséhez

A fent leírtak szerint a nyugdíjbiztosítási járadékjogosultsághoz szükséges nyomtatványt az ügyfélkapuja segítségével elektronikusan aláírhatja és azt e-mailben (info@mpb.hu) eljuttathatja társaságunkhoz. Emellett az azonosítás a Postán is elvégezhető, ezt követően helyben is elintézheti a nyomtatvány kitöltését, aláírását és a szükséges mellékletek másolatának beküldését.

Nyomtatvány a nyugdíjbiztosítási járadékra jogosult évfordulós adategyeztetéséhez

Panaszbejelentési nyomtatványunkat is ki tudja tölteni elektronikusan majd e-mailban kérjük eljuttatni hozzánk a panasz@mpb.hu címünkre.

Kézi kitöltésre alkalmas nyomtatványok:

Általános nyomtatványok: